Outokummun reserviläisyhdistykset

Outokummun Reserviupseerit ry
&
Outokummun Reserviläiset ry


Yhdistystemme Youtube kanava!
Okures Youtube

Vilkkaan ampumatoiminnan takana monipuolinen asekalusto ja hyvät suorituspaikat!

Outokummun reserviläisyhdistykset tarjoavat ampumatoiminnasta kiinnostuneille jäsenilleen ja uusille tulijoille maakunnan parhaat suorituspaikat niin kesällä kuin talvella monipuolisella omalla asearsenaalilla.

Meidän kautta pääsee halutessaan kiinni ampumaurheiluun ja kattaviin reserviläisammuntoihin joko pelkästään omaksi iloksi ja ampumataidon ylläpitämiseksi maanpuolustuksen hyväksi. Yhdistyksen nimissä kilpaillaan myös runsaasti jäsenten välillä, Länsi-Karjalan, Outokumpu, Liperi ja Polvijärvi, reserviläisyhdistysten kesken sekä myös piiritasolla. Halukkaat voivat edetä aina SM-tasolla asti.

Omassa ampumatoiminnassa ei ole kuitenkaan mitään kilpailupakkoa, vaan kilpailuja järjestetään rehdissä ja kannustavassa ilmapiirissä. Jokainen kilpailee halutessaan vain itsensä kanssa. Ohjatussa ampumatoiminnassa neuvotaan kaikille asetyypit ja tapa toimia. Turvallisuus on tärkein asia.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä käytettävissä kaksi pienoispistoolia, 22 lr, kaksi palveluspistoolia, 9 mm, reserviläiskivääri, 7,62 x 39, ja pumppuhaulikko.

Omiin pistoolilupiin vaaditaan kahden vuoden todistettu harrastusaika. Harrastuksen voi aloittaa reserviläisyhdistysten kalustolla ja harjoituksissa. Yhdistyksissä on kolme ampuma-asekouluttajaa: Kari Kalinen, Keijo Kuikka ja Jari Partanen, jotka voivat kirjoittaa niin sanottuja harrastustodistuksia.

Harjoituspaikat ovat kesällä Salmijärven rata Kaavintien varressa ja talvella nuorisotalo Servon alakerrassa Kummun kadun varrella.
Salmijärven pistoolirata on myös ahkerassa käytössä. Kari Kalinen toimi kilpailunjohtajana ja taulutuomarina pienoispistoolikilpailuissa heinäkuussa. Kirjurina Timo Hartikainen.


Salmijärvellä voi ampua kaikilla asetyypeillä lähes läpi vuoden. Servon radalla ammutaan pienoispistooleilla tai vastaavilla kiväärimalleilla. Salmijärvellä voi ampua myös SRA:ta eli sovelluttua reserviläisammuntaa.

Outokummun Reserviupseerit ry ja Reserviläiset ry tekevät tiivistä yhteistyötä Outokummun Riistanhoitoyhdistyksen ja Outokummun Ampumaseuran kanssa. Yhteishankkeena on kehitetty muun muassa Salmijärven ampumarataa. Riistanhoitoyhdistyksen hallinnoima Salmijärvi ja OAS:n hallinnoima sisärata ovat yhteisesti sovituin pelisäännöin ja vuoroin kattavasti reserviläisten käytettävissä. Ampumaharrastukseen riittää jommankumman reserviläisyhdistyksen jäsenyys. Eri seurojen jäsenyyden kautta lajivalikoimaa voi laajentaa entisestään.

Salmijärvellä ammutaan maanantaisin kiväärillä kuukausikilpailun merkeissä. Tiistaina on SRA-harjoitteluilta ja torstaisin pistooli-ilta yhdessä OAS:n kanssa. Servon pienoispistooli-ilta on ollut perjantaisin. Tiistaisin ja torstaisin voi osallistua rhy:n trap-iltaan.

Ulko- ja sisäradalla järjestetään vuoden mittaan useampi ampumakilpailu jäsenten kesken, lary-yhteistyön merkeissä ja piiritasolla.

Yhteystietoja: Pistoolilajit: Kari Kalinen 050-5952981, karikalinen@gmail.com, Jari Partanen 050-4953979, jari.partanen@telemail.fi

Kiväärilajit: Harri Pippola 0400-725126, harri.pippola@hahle.com, Keijo Kuikka 0500-553375

Reserviupseerit pj. Pekka Martikainen 0500-647301, pekka.martikainen@hotmail.com

Reserviläiset pj Erkki Räsänen 050-5811338, erkki.rasanen@outlook.com